Res med mig genom livet

Dags för semester?

Nu är nationaldagen och pingsten avklarad och dom flesta svenskar väntar på på ledigheten med stort S som i semester.  Semestern är för många planerad sedan länge och förväntningarna är stora. Våra vägar kommer att vara fulla av husbilar, husvagnar och helt vanliga bilar. Det gäller att köra med förstånd så att man kommer fram dit man har tänkt sig.

Lite vänlighet i trafiken skadar absolut inte! Jag tror att det sitter många ovana förare bakom ratten i sina bilar. Kanske man har en bil som tagits ur garaget alldeles nyss och som har stått hela vintern och ingen har brytt sig.

Då är det faktiskt hög tid nu att göra bilen klar för semestern.  Det är viktigt med säkerheten och att inget går sönder på vägen. Det stjäl tid av den dyra ledigheten.

Den som är lite motorintresserad och händig kan själv kolla vad som behövs i reservdelar och annat! Det är otroligt dyrt att lämna in sin pärla på en bilverkstad. Jag skulle tro att meka själv med reservdelar som man kollat in på nätet  och köpt där, blir det billigaste alternativet.

Den dyra varianten med att lämna in bilen gäller för oss. Jag vet att det finns en ratt, en gaspedal och en bromspedal.

Om du kollar HÄR kan du se om det finns något som passar dig och din bil. Det är inte lätt, för varje bilmärke har sina egna originaldelar. En dröm skulle vara att alla reservdelar funkade i bilar av alla bilmärken.

När du väl har fixat bilen är det bara att se till att resten av familjen eller semestervännerna är klara med sina grejor och har packat allt som behövs för en härlig semester. Det är bara vädret man inte kan göra något åt!

Du, glöm inte det viktigaste! Packa ner massor av gott humör. Det kommer man långt på!

Jag behöver inte påminna dig! Kör utvilad, nykter och försiktigt! Man vet aldrig vem som sitter i bilen man möter. Det är bara att hoppas att det är en ansvarsfull person!

Jag hoppas att vi slipper olyckor och svarta rubriker i tidningarna i sommar!