Res med mig genom livet

Jag borde tvätta fönster

Ja, nu är det länge sedan det regnade, men det har blåst en del, så mina fönster börjar bli alldeles grå av pollen och salt från havet som har drivit med vindarna hit.

Det är inte bara fönstren på huset som behöver en omgång. Den där mojängen som rullar på fyra däck, även kallad bil, har ännu smutsigare ”fönster” eller rutor om man ska vara korrekt. Bilen har visserligen tonade rutor, men det hjälper inte. Det gäller att kunna se så mycket som möjligt i trafiken. Köra säkrare alltså.

Det konstigaste är att rutorna blir nästan lika smutsiga på insidan som på utsidan! Det är inget roligt göra att sitta med en trasa i handen och få insidan utan ränder och utan den grå hinnan.

Vår bil är inte särskilt gammal, men torkarbladen verkar vara torra och liksom bara glider över smutsen och lämnar en massa ränder efter sig och då blir det än värre att se ut! För att inte tala om gnisslet som blir när det torra gummit rör sig fram och tillbaka över rutan.  Detsamma gäller bakrutan förstås!

Nu är det visserligen sommar, men ibland blir det stopp i vattenspolningen och då gäller det att rensa rent från smuts och annat.

Allt i stort sett går att köpa på nätet idag och fönsterrengöringsgrejor för bilar är inget som helst undantag.

www.bildelar-online.se . Vad som inte ingår när man köper så här på nätet är någon trevlig person som kommer hem och gör jobbet så att allt fungerar som det ska. Jag är definitivt inte lämplig att befatta mig med att meka med bilar på något sätt, för efteråt skulle alltihop bara vara skrot.

Ingen tar risken att låta mig gå nära en bil med ett verktyg i handen. Det skulle vara bilnyckeln då!

Jag blir lite avundsjuk på alla som med glädje sätter i gång att fixa sina bilar och det konstigaste av allt är att entusiasterna gör det bra dessutom!

För mig blir det alltid en dyr historia eftersom jag måste lämna in min bil till yrkesfolk på en verkstad!

Lyckliga ni som kan fixa era bilar själva!