Res med mig genom livet

Frisör nu och då.

Jag är utbildad frisör. Det visste nog inte många av er. Jag utbildades i Schweiz, där jag fick examen på ett år.

När jag kom tillbaka till Sverige var det bara att hugga i och börja jobba.

När jag går förbi en Salong idag, är det många saker som slår mig och som jag reagerar på.

Vi fick inte på några villkor ha långt hår. Vi skulle vara klippta i en av de senaste frisyrerna som kom från Paris. En snygg färg hörde också till! Varje morgon hjälpte vi varandra så att vi såg så snygga ut som möjligt!

Varför fick vi inte ha långt hår i svans eller utslaget? Jo, kunderna skulle titta på vår snygga frisyr och färg. De skulle förhoppningsvis bli sugna på att klippa sig eller färga sitt hår och göra någon behandling som dom kanske inte hade tänkt sig från början.

Vi skulle dessutom ha snygga arbetskläder som vi beställde hos olika företag!

Det var helt uteslutet att föra privata samtal med andra på salongen inför kunderna och tuggummi var helt bannlyst!

Det var helt enkelt kunderna i centrum. Alltid!

Idag när jag ser unga frisörer stå i slitna jeans och långt hår undrar jag hur mycket dom kan och vet  om försäljningsteknik. Jag vet att det inte stämmer på alla, men det som förr var otänkbart är nästan självklart idag!

attachment (2)

Jag,Veiken,  en frisör av min tid för lääänge sedan! Det var faktiskt många som ville klippa av sitt hår eller få en annan färg på stråna när dom såg våra frisyrer, vilket innebar både bra reklam och större inkomster för salongen!