Res med mig genom livet

Vinterskor på

Vi har haft 15 grader och mer dom sista dagarna, fast det är i slutet av oktober. Jag blev förvånad när gubben min kom och ville sätta på vinterskorna på bilen. Jag har ju nästan inte släppt sandaler och shorts förrän nu!

Vissa tittar mer i almanackan än hur det ser ut utanför fönstret! Jag fick ge mig och nu sitter vinterns lilla livförsäkring på och skramlar där vi drar fram. Jag antar att vi sliter mer på vägbanorna, men när den första snön och blixthalkan kommer så är vi beredda!

Det är konstigt med oss svenskar. Vi blir lika överraskade varje år med massor av avåkningar och olyckor som följd!

Bilen måste bli vinterklar på andra sätt också. Allt måste funka optimalt. Fläkt och värmesystemen likaså!

Ibland fattas reservdelar och då gäller det att skaffa hem dom omedelbart och att sätta dom på rätt plats. Det är bra om det är till det bilmärke man har, annars går det åt pipsvängen. Jag tycker att det är svårt att se på bilarna, vilken modell det är, så man kan hoppas att ägarna vet vad dom köpte senast!

Är det bildelar till Opel eller något annat märke? Jag tycker att allt ser likadant ut, så det är ingen idé att sätta mig vid datorn och klicka hem från exempelvis från Bildelar24 annars är det enkelt. Beställ, klicka och vänta tills posten eller någon annan firma levererar.

Sedan är det bara att kavla upp ärmarna och börja sätta rätt bildel på rätt plats. Jag önskar lycka till med det.

Här hos oss är vi helt odugliga på att sätta bilen i toppskick. Nja lite tuggummi för att täta ett litet rosthål skulle vi väl fixa, men vi brukar ta det säkra för det osäkra och lämna in vår silverfärgade älskling till en välrenommerad bilverkstad som gör att bra jobb och som dessutom gräver ett stort hål i vår plånbok.

Det är dyrt att ha tummen mitt i handen, men det är smällar vi får ta tyvärr och vi kan ju inte hejda snö och halka när det är vinter!

Kolla in den här sidan! Den är BRA! LÄNK

P1040049

Snart  är det här!