Res med mig genom livet

Tuffa sporter

Jag minns när jag som liten flicka fick gå med min pappa på hockey. Då var det fest! Grabbarna på isen hade i stort sett inga skydd, Spelarna var barhuvade eller hade en hemstickad mössa som satt käckt på svaj om det var kallt, för man spelade ute.

Nu för tiden ser man bara på numret på ryggen vem det är. I övrigt ser dom ut som michelingubbar allihop.

Jag begriper inte hur  det går att röra sig med alla otympliga skydd som hockeylirarna har på sig, men dom behövs och ändå skadas folk ute på isen i matcherna.

En annan tuff sport är handboll. Där spelar man som man är och får ta smällarna när dom kommer.

DSC_0647

Det är tufft, nära, snabbt och intensivt. Armbågar är hårda och knä mot knä gör ont! Det är tufft på plan.

DSC_0889

Tandskydd och vulkanskydd blir allt vanligare! Jag undrar hur handbollen kommer att se ut i framtiden , i takt med utvecklingen inom den sporten! Är det nästa tids michelingubbar? http://vulkanskydd.com/ har allt som behövs när det gäller skydd för kroppen.

På bilden är det barnbarnet som har skydd på knä och fingrar! Jag brukar föreslå att han ska börja samla på frimärken, men det är inte alls intressant! Förresten då ramlar han väl av stolen och skadar sig, för några skydd lär han inte ha då!

Det är lika bra att han fortsätter med sin älskade handboll!