Res med mig genom livet

Välkommen till Västsverige

Igår hade Västsvenska Turistrådet en heldag i Eriksbergshallen och jag var inbjuden.

DSC_0453+

Peter Apelgren ledde oss genom dagen. Där satt folk från hela regionen Västsverige som arbetar med turism och som har ett fantastiskt område att marknadsföra både i Sverige och utomlands! Det ligger jobb och pengar i potten! En turist är en gäst. Det gäller att ta reda på vad gästen vill ha.

DSC_0468+

Peter Apelgren lekte Skavlan och nu får den gode  norrmannen  passa sig! Med humor och allvar fick vi till oss, egentligen det som alla visste! Vi har tre fantastiska områden att visa upp för människor som kan tänka sig att komma till regionen. Det är mat i världsklass, det är den fantastiska naturen (outdoor) och det är kultur! Konkurrensen är stenhård och vi har ju inte alltid det bästa vädret, så det gäller att ligga i framkant hela tiden. Turismen ökar och det är viktigare än man tror. Det handlar i slutändan om pengar till alla aktörer och jobb för  många.

DSC_0462+

SOLALA är grabbarna som underhöll.  Klicka på bilden och lyssna! Dom är suveräna!

page

Trots att man sitter stilla så blev man hungrig och vi bjöds på närproducerad mat! Dom här korvarna var som kött. Ingredienserna var från gårdar i regionen.

Så himla gott!

DSC_0475+

Musselsoppan var som en smekning i munnen. Naturligtvis var soppan kokad på svenska musslor!

DSC_0476+

När jag hade ätit den här goda ”Truckmackan” = Rökt torsk, mjukbakat gårdsägg, syrade höstprimörer, och en sherrycreme, så var jag mer än mätt och del två av dagen skulle börja.

DSC_0479+

Teo Härén höll i eftermiddagspassets  seminarium och talade om hur viktigt det är med kreativitet för oss alla. Har vi inte några idéer alls om vad eller vart vi vill, så hamnar vi nog på en stol allihop till sist oförmögna att göra någonting. I turistnäringen är det mer än nödvändigt att komma med nya, helst bra idéer, om man vill vara med i konkurrensen!

DSC_0490+

Dagens avslutning bestod av rabarbernektar och smakprov på vad vår fantastiska region har att erbjuda!

DSC_0493+

När jag kom ut och skulle åka hem, kunde jag inte göra annat än att hålla med. Vår region är fantastisk!

Tänk på att när du möter en turist, så är du ambassadör för din region och ditt land! Du kan vara tungan på vågen om turisten kommer tillbaka eller inte!