Res med mig genom livet

Göteborgs domkyrka

DSC_0711+

Domkyrkan ligger mitt i Göteborg och heter egentligen Gustavii Domkyrka efter Gustav II Adolf som grundade stan 1632.  Redan året efter byggdes en kyrka här, men den brann så småningom ner och den nuvarande kyrkan  invigdes 1815.

Jag skäms lite , men jag har aldrig varit inne i den förrän häromdagen fast den ligger i shoppingstråket vid Kungsgatan och Västra Hamngatan. Följ med in!

DSC_0700+

Jag blev verkligen positivt överraskad och nästan stolt. Vacker och enkel, helt i  min smak.

DSC_0702+ Jag vände mig om och tittade på orgelläktaren.

DSC_0701++

Altartavlan är vacker, men titta lite på ljuset som brinner vid blommorna nere till vänster! Ljuset brinner för journalisten Dawit Isaak som sitter i eritreanskt fängelse utan rättegång sedan 2001.

DSC_0703+

Altartavlan visar inte Jesus på korset och det uppskattas. Jag fick som liten flicka en chock när jag såg en man som var uppspikad på ett kors. Traumat finns fortfarande kvar och jag tycker inte om altartavlor där Jesus hänger uppspikad.

DSC_0705+

Predikstolen hänger där den ska.

DSC_0706+

En sista blick på orgelläktaren innan vi går ut och möter stressen utanför.

Kommer du till Göteborg, glöm inte att gå in här och för att möta lugnet en stund.  Det är värt en liten stund av ditt liv!