Res med mig genom livet

I drömmarnas land

Jag är normalt en person med båda fötterna på jorden och är ganska jordnära, men med ett himla humör. Det ska erkännas.

När kvällen och natten kommer så blir jag vips en helt annan människa.  Efter min träff med kudden, kommer den lille mannen. Han som har påsen med sömnsand i och strör i mina ögon.  John Blund alltså.

Jag vet inte vad som händer, men då börjar jag drömma och det finns sällan något som håller ihop. Hjärnan går på högvarv och det kan bli hur galet som helst!

DSC_0213

Jag drömde att jag hoppade i vattnet från en båt och skulle simma till land. Jag hamnade absolut inte i något vatten, utan i en pengahög och helt plötsligt badade jag i pengar.

Jag tänkte: Det här är ju inte klokt! Det måste vara vinstpengar av något slag.  Kanske från den här listan. Haha! Jag  vänder mig mot min man för att han ska kasta ner en kasse till mig så jag kan få nytta av alla pengar jag badar i.

I samma ögonblick dyker ett huvud upp i pengahavet och jag tittar åt det hållet. Det är min mamma (som har varit död i många år) som säger: Pengarna är mina. Du rör inte något som inte tillhör dig!

Den lydiga flickan ”plaskar” runt bland sedlarna, min mamma försvinner och helt plötsligt har sedlarna förvandlats till vatten igen och jag simmar in mot land. Det är   ”Koh Samed” som syns på bilden.

Jag vaknar så småningom och undrar hur i hela friden min hjärna kan få ihop det så här. Det är inget ovanligt att jag kommer ihåg de mest vansinniga drömmar som har härjat runt i mitt huvud på natten.

Tack och lov så är det bara ”snälla” drömmar! Mardrömmarna har lämnat mig i fred hittills!