Res med mig genom livet

Gott Nytt Kinesiskt Nyår! Från Häst till Get

Det kinesiska nyåret är 19 februari 2015. Det varierar lite beroende när den andra nymånen efter vintersolståndet infaller.

DSC_0118+

Rött är lyckofärgen och alla vill ha en gott nytt år. Röda kinesiska lyktor hängs upp överallt om dom inte sitter året om. Självklart så möter man ett nytt år med ett välstädat hus.

DSC_0119+

Dom flesta bilar i Thailand sätter en liten bukett fram på bilen och visar att det är fest.

DSC_0121+

Den här bilens nummerplåt visar dessutom något mer. Man kan se att ägaren har köpt nummerplåten och har ett lyckonummer. Den lite rosa färgen på nummerplåten talar om det. I det här fallet är numret 1818. 9 är det ultimata lyckonumret att ha. Vad är då bättre är 8+1 två gånger. Jo fyrtal i nior men det var säkert redan upptaget.

Skärmklipp 2015-02-19 02.52.03

Varje år har sitt eget djur i Kina. 2014 var hästens år och nu kommer geten in och är värd för 2015.

Du kan se vilket djur som är ditt om du tittar på åren, men tänk på att nyåret inte har samma datum varje år.

”I kinesisk astrologi spelar också de fem faserna (elementen): metall, vatten, trä, eld och jord en viktig roll. När man kombinerar de tolv djuren med de fem faserna får man en cykel som är på 60 år. Cykeln börjar med råttan och trä. Den nuvarande cykeln inleddes den 2 februari 1984 och avslutas den 29 januari 2044.”  Källa Kinesiskt nyår 

Vi vaknade av att det brändes av en massa smatterband. Troligen av samma orsak som nyårsraketerna.  Att skrämma bort andarna.

Nej vi är inte i Kina och firar deras nyår om någon trodde det!!

Gott Nytt År på er allihop!

PS. Jag är hund.