Res med mig genom livet

Den gula lampan hälsar på

Idag har solen värmt oss rejält och vi har kunnat slänga vantar mössor och vinterjackor.  Huden kryllar av de viktiga D-vitaminerna. För oss stackare som nästan inte ser solen på många månader på den mörka vintern, får väl i oss för lite vitamin D. Jag har inte haft riktigt klart för mig vad dom är bra för, så jag googlade lite och fick fram:

Det är bra för det mesta i vår kropp och finska forskare har tydligen fått fram att brist på D-vitamin kan bland annat hjälpa till att utveckla Parkinsons sjukdom.

P1050791+

Två stycken D-vitaminsamlare på väg. Man blir på gott humör och glad när Fru Sol tittar fram. Ingen D-vitamin depression här inte.

Visserligen får vi i oss en del D-vitamin med maten, men det kanske inte är så dumt att äta någon form av kosttillskott på vintern, när solen inte hjälper till att bilda D-vitamin på huden. Det kanske också gäller de som alltid bär heltäckande kläder. Jag visste inte att saffran också kan hjälpa till med olika vitaminer, så en saffransbulle till jul är inte alls fel!

P1050790+

Det är helt klart att vi av olika anledningar blir gladare av sol och värme!