Res med mig genom livet

Donsö hamnfest 2015

Vi brukar ta båten ut till Donsö när det är hamnfest om det inte ösregnar förstås.

Det är vackert ute i Göteborgs södra skärgård. Vi var många som kommit till Donsö för att vara med om hamnfesten. Det blev lite trångt ibland!.

DSC_0034+

Det är bäst att vara fulltankad innan man ger sig in i ”gröten” av människor. Marias Langos är ett måste den här dagen, en tradition helt enkelt!

Kommersen är redan i full gång fast dagen bara har startat.  Något av Meretes Bling-bling kanske passar!

Hos Mabel kunde man köpa fräcka tunikor.  Hade jag kommit lite senare, så hade det varit fullt kring bordet!  Nu har jag tre fräscha tunikor som jag köpt av henne.

Bästa dottern köpte örhängen av Meretes Bling-bling.

Rast vila och delar av flocken sitter på ljugarbänken och tittar på alla fina båtar som kör ut och in.

Loppmarknaden öppnade klockan två och människor har redan tagit bästa position för att komma först till fynden. Här är det bara sekunder kvar innan repen tas bort och när det sker, gäller det att inte stå i vägen för den som är snabbare och starkare.

Naturligtvis fanns det något för barnen också. Ett välkänt företag ville säkert ha reklam för sina grejor, men det brydde sig kusinerna inte om. Det var kul med en grävskopa som var riktig, fast i miniatyr.

Det var många som struntade helt i hamnfesten och åkte ribbåt eller gjorde något annat. Vi åkte hem ganska tidigt och jag kan tänka mig att det var fullt ös hela kvällen eller rättare sagt natten. Vi hade en fantastiskt härlig dag på klippor och på fest!