Res med mig genom livet

Vackra Mykonos

Jag har varit däckad några dagar med hosta och feber, men är nu på gång igen och nu kan ni följa med på stopp nummer två på Kryssningen.  Det är den grekiska ön Mykonos med ca 10 000 invånare. Mykonos tillhör de Sydegeiska öarna! 

Får jag presentera Petros. En av de tama pelikaner som finns på Mykonos (bilden tagen vid ett tidigare tillfälle på ön)

Pelikanerna är fria och spatserar omkring i staden, men vi såg ingen den här gången.

Vi gav oss genast in i gränderna och ibland var det någon som undrade vad vi höll på med. Precis som damen högst upp i bilden.

Vi klättrade högre och högre upp. Tur att det inte var alltför varmt.

Uppe! Vi lade  öns vita huvudstad för våra fötter. Den heter Mykonos, precis som ön. Det blev absolut inte sämre av att vi fick motion på köpet. Nyttigt och bra!

Det var inte bara människor som ville ha bättre utsikt! Den här kissen tog en lite siesta och njöt av det vackra vädret!

Det gällde att hålla reda på var havet låg, för gränderna snirklade sig åt alla håll. Vissa har inte så bra lokalsinne, däribland jag. Tur att det fanns folk med inbyggd kompass med mig.

Just här ville jag sätta mig ner och ta en vätskepaus, men jag blev snabbt nerröstad. Nåja, jag klarar mig alltid.

Mykonos är känt för sina väderkvarnar. Dom här ser så fina ut, men det finns en del som vekar vara rena ruinerna, tyvärr!

Vi var på väg ner till hamnen och ser samtidigt att någon har haft tvättdag. Det är bra när man kan hänga sin tvätt ute!

Äntligen blev det dags för lite rast innan vi gick vidare.

Vi tog en sista blick på stadsdelen ”Little Venice” innan vi åkte tillbaka till båten som låg vid kaj och väntade!

Mykonos är en favorit och jag kommer gärna tillbaka och utforskar mer av ön.