Res med mig genom livet

Vi åkte till Pattaya

Tre pensionärer åkte till Pattaya och skulle göra stan osäker. Faktum är att jag tror att Pattaya är osäkert utan oss också.

Staden som var ett litet fiskeläger från början har vuxit sig stor, mycket på grund av turismen. Det var amerikanska soldater som upptäckte den lilla byn under Vietnamkriget. Prostitutionen växte och Pattaya är väl mest känd som sexstaden i övriga världen.

Vi hoppade opp på en songtraew eller grisbil som vi kallar den. En runtur i Pattaya kan aldrig vara fel.

Trafiken är hetsig och det gäller att vara på alerten när man kör i trafiken eller ska gå över gatan.

Grisbilen tog en tur också utmed stranden på sin runda runt stan. Det är bara att ringa på en ringklocka när man vill gå av. Betala 10 THB/ pers ca 2.50 kronor till chauffören. Billigare rundtur finns nästan inte om man inte föredrar att gå.

Vi hoppade av vid stranden och tog en promenad. Den här mannen kom ur havet som Zeus med en silverhuva på. Kan det bero på kokosnöten som ligger bredvid?

En liten benvilare  på hotellet innan vi går ut så stan igen. Skönt!

Det var redan fullt av folk på den lilla restaurangatan. Vi var rätt hungriga och det är kul att titta på folk när dom går förbi.

Några valde plankstek och någon ville ha sjötunga Walevska. Gott är dagens underskattning!

Javisst, ja. Vi hade en jubilar i sällskapet också! Restaurangen bjöd på marängswiss när vi redan var mätta. Av någon underlig anledning så försvann den här också ner i våra magar!

Vi drog oss sedan tillbaka till hotellet och såg natten vakna i Pattaya innan vi gick och la oss!