Res med mig genom livet

Vad gör man i Kiel?

Jag vet inte vad andra gör när man kommer dit, men vi har som tradition att starta dagen (efter frukost ombord) med en lite busstur upp till Citti-Park. Det är ett shoppingcenter med många butiker och vi åker nästan alltid till CITTI-Markt.

Vi var inte ensamma och vagnarna fylldes snabbt! Folk bunkrar inför hela långa, vackra sommaren i Sverige. Min gubbe ville ha lite öl och jag ville gärna ha lite druvdryck.

Det fanns mycket fruktdryck. Trampade druvor är visst lite nyttigt i lagom dos.

Den som inte kunde bestämma sig, hade möjlighet att provsmaka olika viner. Man kan faktiskt hitta en del pärlor här.

Jag brukar ta mig tid njuta av dom fräscha montrarna. Alltid lika snyggt upplagt.

Det finns en del fula fiskar också. Inte roliga att se på, men säkert riktigt goda när dom är tillagade på rätt sätt!

Köttdisken i sin prydno. Välputsat och snyggt upplagt. Här betalar man inte för en massa slamsor som man måste skära bort.

Vackert som en färgrik tavla. Här finns mycket som jag skulle vilja köpa, men det går inte att ta med sig på båten. Det blir ögongodis istället.

Tyskarna är galna i sparris och det är tid att skörda nu. Det tar lång tid innan det är dags för skörd. Sparrisen får växa i tre år innan det är dags att njuta av den. Blekt sparris skördas med en speciell sparriskniv ca 20 cm under markytan efterhand som skotten visar sig. Grön sparris skördas när skotten är 15-20 cm. Vi såg lila sparris också.(längst ner i bilden. Slarvig fotograf!)

När jag såg all sparris så bestämde jag mig för att äta sparris till lunch, men först tillbaka till båten med de varor som vi köpt!

Det kommer mera Kiel i senare inlägg!