Res med mig genom livet

Jersey Boys och The Theatre

Igår var vi på den sista föreställningen av Jersey Boys som gick på The Theatre i Göteborg

Det har skrivits massor om The Theatre i tidningarna och jag hade rätt så höga förväntningar innan jag kom.

För det första: Det är ingen teater! Man tar , vid behov, delar av Svenska Mässan, klär in det i draperier, ser till att det är dunkelt ljus, ställer ut en massa stolar, bygger några avsatser. Klart!

Naturligtvis barer lite överallt! Det är många människor som man kan få in i den så kallade teatern.

Vanliga stapelbara stolar i mängd på ett platt golv. Mässmattorna ligger kvar och det är en lokal helt utan själ. Vi hade teater på en loge när jag var barn och där hängde vi upp lakan och andra tyger vi kunde få tag i. ” The Theatre”  är mycket större, men  har samma idé. Idag eller i morgon är allt borta och då är det en mässhall igen!

Jag trodde i min enfald att det var en permanent lokal i det nybyggda tornet, men tji fick jag. Bättre kan ni Gothia!

Föreställningen då?

Tack och lov så höll musikalen och scenen hög klass. Jag njöt i fulla drag!

Det handlar om ett gäng grabbar från Jersey, som var lite småkriminella och startade ett band på 60-talet. ” The Four seasons” Efter en del svårigheter, så levererade de fyra grabbarna världshit efter världshit.  Det är en fantastisk föreställning, musiken är uppdaterad till 2000-talets nivå och killarna som spelar i rollerna har otroliga röster. Det gungade rejält, nästan så att väggdraperierna blåste bort!