Res med mig genom livet

Smygpremiär på Vallarna

Enligt tradition åkte vi till Falkenberg för att vara med på Smygpremiären på Vallarna och årets buskis där.

Vi åker tidigt och börjar med en promenad varje år. Det var otroligt grönt tack vare värme och en massa regn som har kommit den senaste veckan.

Änderna utmed Ätran verkar vänta på oss. Dom där tvåbenta kanske har lite bröd med sig till oss! En liten brödkant eller två fanns faktiskt med. Vilken lycka för änder!

Vi var inte ensamma utmed Älven. Några andra hoppades på napp. Här finns lax att hämta!

Publiken börjar komma och det hängde regn i luften så ponchos och paraplyer, som fick fällas ner under föreställningen, fanns med i packningen.

En kvart kvar och folk börjar bänka sig. Ätran flyter långsamt förbi scenen utan att bry sig om vad som kommer att hända.

Föreställningen är i full gång och den ena galenskapen efter den andra rullar fram mot publiken. Jag brukar vara snäll i mina omdömen, men den här gången måste jag säga att det ibland känns som om förställningen trampade vatten. Visst fick jag skratta en del, men det var mer tunnsått med det i år än vad jag är van vid. Det var stundtals lite gapigt och karaktären Esther var alldeles för mycket och det drog ner betyget som blir en svag trea!

Omgivningarna däremot får absolut allra högsta betyg! Här såg jag hur stora laxar hoppade ca en halvmeter, kanske högre under föreställningen, men när jag ville ta en bild var det helt stilla på  vattenytan!

Trots mitt betyg är det väl värt att åka dit och njuta av omgivningarna och se föreställningen som en bonus!