Res med mig genom livet

Dublin i trafikkaos

Dublin,Irlands huvudstad med ca 1.5 miljoner invånare, har ett gigantiskt trafikproblem. Gatorna är gamla och inte byggda för nutidens trafik. Dessutom mycket smala.

Politikerna tror att lösningen är spårvagnar och har mer eller mindre grävt upp hela centrum, med kolossala köer som följd. Det kommer att ta många år innan man kan ta sig fram utan större problem.

Vyerna är det inget fel på. Man anar de gröna kullarna utanför staden.

Den här dörren i de georgianska kvarteren anses vara den vackraste och mest fotograferade, men jag vet inte om jag tycker den är absolut vackrast.

Jag tycker nästan att dörren bredvid är vackrare. Det finns dörrar i alla färger, så det är bara att välja det man tycker bäst om.

Man blir både trött och törstig när man knatar runt i Dublin. En paus och ett glas öl är inte dumt. Bloggerskan i mitten!

Mitt i Dublin rinner floden Liffey  som är 80 km lång och det finns många broar att titta på i Dublin. . Notera grävskopan i bilden. Fler spår ska ner i marken.

En sak är säker, man går inte ensam på gatorna. Det är trängsel på trottoarerna också. Jag älskar alla blommor som finns utanför butiker och fönster.

Gatlyktorna ger en mysig atmosfär i hela Dublin. Någon mer än jag som gillar olika lyktstolpar?

Det behövdes påfyllning av energiförrådet och ett mellanmål från den här grönsaksbutiken slank ner.

Det var frestande att gå in på den här Puben, men eftersom vi skulle vidare så gick vi förbi. Vi såg mer i Dublin innan vi åkte vidare, men det får bli i ett annat inlägg från Irland.

Jag fick en utmärkelse av Ditte innan vi åkte till Irland och i morgon tänker jag svara på de 11 frågor om resor som hon vill ha svar på. Kanske någon annan  också vill veta vad jag svarar!