Res med mig genom livet

Cliffs of Moher

Dagen började lite trevande, men efter hand så ljusnade himlen och vi kunde pusta ut. Vi skulle ut till The Cliffs of Moher och om vi skulle kunna se något hoppades vi på att molntäcket skulle lyfta.

Det var ingen som helst tvekan – vi hade kommit rätt!

Vi tog en brant backe upp till O’Briens Tower, som byggdes 1835 högst uppe på klippan och var helt enkelt menat som ett utsiktstorn.

Tornet ligger ca 200 meter över havet nästan längst ut på klippan och utsikten är fantastisk därifrån.

Trots att molnen regerade när vi var där, så kunde vi se ut till de tre Aranöarna där det bor ca 800 människor och som fortfarande bevarar det keltiska arvet och deras vardagsspråk är iriska!

Cliffs of Moher är mäktiga och stupar rakt ner i havet. Jag trodde faktiskt att klippväggarna skulle vara ljusare eftersom dom består av lerskiffer och kalksten.

Man påstår att klipporna är hemvist för 30 000 fåglar från 20 olika arter. Den enda fågel jag såg var en förskrämd mås av något slag som seglade i vinden.

Vyerna förändras om man flyttar sig en bit!

Tittar man nära på bilden så syns det tydligt hur klipporna har bildats lager på lager.

Om man vänder sig ett halvt varav och tittar åt andra hållet, så blir vyn helt annorlunda. Man kan se en del av klipporna och den böljande gröna dalen på andra sidan!

Det blir så otroligt fint att bara stå där och njuta av vad naturen delar med sig av!