Res med mig genom livet

Vrångö – ett paradis

Vi tog båten ut till Vrångö,den sydligaste bebodda ön i Göteborgs skärgård. Här bor ca 400 personer året runt  och vi skulle hälsa på några av dom. Goda vänner som har ett fantastiskt boende på ön dit många åker och njuter  av hav och salta vindar.

Flakmopparnas tid är inte förbi och det är ett smidigt sätt att ta sig fram på öarna. Nu var det bad som gällde.

Vi var inte ensamma på den här badplatsen, men havet var skönt att bada i. ca 21 grader i vattnet är faktiskt hel ok.

Stora delar av ön är skyddat område och det finns härliga gångstigar runt ön. Överallt har man nära till havet, för ön är inte så stor!

Hoppsan, här sprang vi på Evisen, som låg vid kaj med sin segelbåt och sin gubbe, som inte är med på bild.

Den här tjejen har vi känt redan innan hon föddes och det är alltid så gott att klämma på henne lite. Kul att hon var där samtidigt som vi!

På väg tillbaka njöt vi av att sikten var så god. Vinga, där Evert Taube växte upp. Hans pappa var fyrmästare där. Vinga är Göteborgs västligaste utpost och sedan är det Danmark nästa!

Här är det full fart. Kreta på torsdag och Vrångö på fredag.  Jag tror att det är i närheten av Marstrand idag lördag.

Sjö och hav suger och det blev dags för middag.  Varmrökt lax, grönsaker och potatis från det egna landet plus ett glas gott vitt vin till smakade helt underbart!

Den här satt och ville ha mat – jag undrar om inte snålvattnet rann.

Alla dagar tar slut, även dom bästa. Eftersom Vrångö ligger inom Göteborgs storkommun så åker pensionärer gratis vissa tider på dygnet och andra betalar 22 kronor med båt, buss och spårvagn i hela kommunen.

En billig resa för alla. Ett tips till alla turister!

Tusen tack för en fantastisk dag!