Res med mig genom livet

Utmärkelse och hjärngympa!

En utmärkelse från Lena i Wales! Tack! Läs hennes blogg. Den är mycket intressant!!

Vad är detta? En slags utmärkelse man får för sin blogg. Syftet är att peppa bloggare att gå vidare och hitta nya, intressanta bloggar.

Man får 11 frågor, så man ska lära känna bloggaren lite mer, från den som nominerat bloggen och nominerar själv 5 andra bloggar med 11 nya frågor. Dessa ser ni efter frågorna jag besvarat.

1. Vad handlar din blogg om i stora drag?

Jag tror att min blogg upplevs som lite spretig. Lite om allting, men resor i stort och smått överväger nog.  Mitt största intresse är att upptäcka nya platser och att uppleva mera på platser jag redan har besökt

2.När började du blogga och varför?

Jag är född teknisk idiot och måste lära mig den svåra vägen. Vi skulle dokumentera på datorer i mitt jobb och jag hade inte en aning om var on eller offknappen fanns. Ett ljushuvud kom på att om jag startade en blogg skulle vägen ligga öppen till kunskap och datorernas  hemligheter. Jag skulle ge det en chans på några veckor, men blev fast!

3. Vad har bloggandet gett dig i ditt personliga liv?

Jag har lärt mig massor genom att läsa bloggar med olika inriktning. Jag har blivit inspirerad till att göra resor jag läst om och ibland genomfört dom. Jag har dessutom lärt mig en del om datorer och hittar numera både on och offknappen.

4. Har du träffat några av dina läsare, som du inte kände tidigare?

Jajamen. Det är faktiskt ganska många via bloggträffar och annat! Jag är helt förvånad över hur trevliga människorna i Blogglandia är.

5. Har du något från ditt yrkesliv som du vill dela med dig av eller vars erfarenhet du kan använda i ditt bloggande?

En gång i världen var jag utbildad damfrisör,men sadlade om när mina barn var små. Det blev många år i förskolevärlden och jag  hade dessutom en del fackliga uppdrag.  Ibland är det till hjälp, kunskaper är aldrig svåra att bära! Det spiller lite då och då över till bloggen.

6. Vart reser du gärna?

Till vår lägenhet i Thailand, där känner jag mig hemma.

7. Vart skulle du gärna vilja resa?

Den är svår. Jag skulle gärna vilja se när norrskenet flammar över himlen i norra Sverige.  Svalbard, Galapagos och Nya Zeeland skulle inte vara helt fel att åka till heller.

8. Vad har du att säja om Wales?

En otroligt intressant del av UK. Naturen och den fantastiska historien som ligger och väntar på att berättas för mig. Kanske lite krångligt att ta sig dit!

9.Vad finns av sevärdheter i din närmiljö?

Det gamla området där LV6 låg är numera ett fantastiskt område för idrott och rekreation. 25 fotbollsplaner, världens största Beachvolleybollområde, både ute och inne. Skidåkning inomhus året  runt. Dessutom en fotbollsplan inomhus och mycket annat! De gamla kasernerna står kvar som ett monument av en svunnen tid. Det är gratis att ströva runt i området. Gott!

10. Finns det någon person, död eller levande som du skulle vilja träffa och vad skulle ni tala om?

Jesus, han har ett och annat att förklara för mig och Sven Hedin som levde 1865-1952. En upptäcktsresande som såg världen genom en del expeditioner under helt andra förutsättningar än de som finns idag.

11. Vilken typ av mat äter du helst?

Oj, det beror på vilket humör jag är på. Skaldjur, Thaimat och naturligtvis svensk husmanskost. Dessutom är jag ostoholik!

Nu har jag gnuggat mina små grå uppe i knoppen och nu är det några andra som förhoppningsvis vill svara på frågorna. Riktig hjärngympa blev det!

Znogge , Yfronten , Sussi  , Marresmans  och Evas Blogg  skickar jag stafettpinnen till. Både gamla och nya bekantskaper.  Trevliga bloggar och värda en utmärkelse allihop. Det är bara att klicka sig in och upptäcka nya bloggar!

Mina frågor till er är:

1. Vad handlar din blogg om i stora drag?

2.När började du blogga och varför?

3. Vad har bloggandet gett dig i ditt personliga liv?

4. Har du träffat några av dina läsare, som du inte kände tidigare?

5. Har du något från ditt yrkesliv som du vill dela med dig av eller vars erfarenhet du kan använda i ditt bloggande?

6. Vart reser du gärna?

7. Vart skulle du gärna vilja resa?

8. Vad skulle vara den perfekta presenten?

9.Vad finns av sevärdheter i din närmiljö?

10. Finns det någon person, död eller levande som du skulle vilja träffa och vad skulle ni tala om?

11. Vilken typ av mat äter du helst?

Ha det gott och Lycka Till!