Res med mig genom livet

Resa utan en bra försäkring….

…. vågar du det? Det är inte bara att  drömma sig bort, sätta sig bakom skärmen, beställa biljetter och åka på drömresan.

Det är en hel del att tänka på innan man åker. Många jagar den billigaste reseförsäkringen, men vad ingår? Det är viktigt att kolla vilka undantag som finns.

Jag lägger inte till någon extra reseförsäkring, utan den som finns i min hemförsäkring täcker det mesta.  Den gäller i hela världen under 45 dagar. Tänker man stanna utanför Sverige mer än 45 dagar är det bara att öppna plånboken, betala och se glad ut.

Om du ska teckna en separat försäkring, så  jämför reseförsäkringar på nätet för olika alternativ som passar dig.

Jag ryser när jag tänker på dom som chansar för att spara några kronor. Det händer allt för ofta. Insamlingar via Facebook ser man då och då när  någon trodde att inget skulle hända.. Så himla onödigt!

Många tror dessutom att det bara är att vända sig till en svensk ambassad så löser det sig.  Det är inte ambassadens uppgift att ta hem svenskar som inte tagit sitt ansvar och tecknat en reseförsäkring värd namnet.

Det känns så tryggt när jag vet att jag är försäkrad i ett bra bolag och om eländet skulle drabba mig, blir det inte ekonomisk ruin för mig eller min familj. Om man blir sjuk eller råkar ut för en olycka, behövs alla krafter man har till att bli frisk och inte oroa sig för hur den ekonomiska biten ska lösas.

En vän till oss blev svårt sjuk på en resa när vi var i Sydafrika. Tack och lov var hans försäkring suverän och bolaget stod för alla kostnader. Sjukhus, läkare som kom från Köpenhamn, hotell, resa tillbaka för mig ner till familjen för stöttning, ombyggt plan och resan till Sverige!

Jag vill inte ens tänka på vad det hade kostat om den familjen skulle betala de kostnaderna själva!

Hur gör du?

Chansar du eller reser du tryggt!