Res med mig genom livet

Det gäller att göra rätt

När man kommer till Thailand ska man registrera sig inom 24 timmar enligt lag, men många har inte en aning om det. Till och med folk på immigrationen är ibland inte uppdaterade. Jag anser att folk som kommer till Sverige ska göra rätt och då måste jag göra enligt alla regler när jag kommer till ett annat land.

Det är tidig morgon, det har ljusnat. Det är lugnt och tyst i området.

Vår nattvakt är vaken. Han fixar poolen innan han går hem och sover.

Innan vi åker till immigration måste man äta frukost. Hos oss är det alltid på balkongen.

Man älskar papper i Thailand. Det gäller att ha med vad man behöver annars får man komma tillbaka. Fyra olika papper plus pass, måste väl räcka. Vi ska ju bara registrera vår adress. Hoppas att rätt person får hand om oss, så löser det sig nog.

Det var fler än vi som var ute på vägarna. En munk var på väg någonstans, men han behövde inte åka till immigration.

Efter många turer, bläddrande bland våra papper och noggrann koll i våra pass, fick vi ett leende och kunde gå ut med lättat hjärta. Det är gratis att registrera sig, men kostade 100 Thb. Lite extra pengar till en fika för personalen. Kan även kallas servicepengar.

Skönt att detta är avklarat i alla fall.

PS. Vi är på rätt sida i Thailand. Lite halvmulet och en kortare regnskur. Det är allt så långt!