Res med mig genom livet

Koh Samet T&R

Vi åkte till den lilla ön strax utanför Ban Phe igår. Man kommer dit med båt. Vi valde den billiga långsamma båtturen. 100 thb tur och retur. ca 26 kronor.

Var ska kuttersmycket vara, om inte i fören. Kul med ett manligt kuttersmycke.

Vi fick sällskap av några hönor också, som skulle ut till ön. Alla varor kommer med båt, så ibland måste man sitta på rissäckar när man åker över. Tidtabeller finns, men det är inte så noga att följa dem. Viktigast är att allt kommer med.

Äntligen på väg. Man har slagit upp hus i skydd av vågbrytaren som skyddar Ban Phe från stormar när dom kommer.

Den kvinnliga jätten som vaktar Koh Samets pir ingår i sagan Phra Aphai, skiven av Sunthorn Phu, en av Thailands mest älskade författare.

När man kommer iland, måste man betala 20 THB för att man ”använder” piren. Hela ön är dessutom en nationalpark, som har en avgift för utlänningar på 200 thb. Avgiften gäller sedan i 5 dagar. Thailändare betalar en mycket mindre summa. Dom flesta som kommer över för en dag, hyr en vespa och tar sig runt på den. Vi valde att hyra en ”grisbil” för en rundtur på ön.

Vi hade stopp på lite olika ställen och såg oss omkring. Den här bougainvillean är bara lite större än den jag brukar ha hemma.

Koh Samet har 14 olika stränder. Dom flesta lugna och utan alltför många turister.

Lite nygrillat sitter inte fel om man är hungrig och vill vara kvar på stranden.

Den här installationen eller konstverket är bland det häftigaste jag har sett på en klippa vid vattnet.

Det blev dags för lunch och ni får följa med på fortsättningen i nästa inlägg!