Res med mig genom livet

Hemma eller borta

Det finns mycket att tänka på när man ska i väg på en resa. Jag tillhör sorten: Det ordnar sig och brukar inte skriva ner vad jag måste tänka på innan jag stänger och låser dörren.

Hittills har det gått bra och alla punkter har fallit på plats. De gamla klyschorna fyra P:n.  Pass, pengar, pilett och p-piller är för många allt man behöver plus tandborste och tandkräm.

P-piller kan jag stryka direkt, för det är inte aktuellt i vårt hus, men ett giltigt pass, pengar och biljett (pilett) är prio ett.  Med det i handbagaget är  jag ganska lugn.  Om resväskorna skulle komma bort, hemska tanke, finns det alltid någon butik där jag kan shoppa loss och skaffa det jag behöver.

När förväntan är som störst och nyckeln sätts i låset är det väl bara att ge sig iväg och njuta av tillvaron?

Inte riktigt, har jag glömt att nämna något?

Objudna gäster är inte välkomna när man är borta. Det kan vara tomt  en kort stund bara när ”gästen” slår till.  Då gäller att man har ett larm på lägenheten, huset eller sommarstugan.

Jag vet att det sitter folk hela tiden på larmcentralen som är på alerten om något skulle hända! Tyvärr kan inte inbrott förhindras, men ett larm kan avskräcka någon för att ta sig in.

Goda grannar och grannsamverkan är också en del i tryggheten.

När allt har fallit på plats är det bara att göra det man ska. Resa, shoppa  eller bara ta en härlig promenad.