Res med mig genom livet

Vi åkte till Reykjavik

Vi åkte med stora förväntningar till Island och skulle åka ön runt.  Starten gick i Reykjavik eller den Rökiga Viken som den en gång kallades. De heta källorna avger rök ur marken och därav namnet.  Dessutom är Reykjavik världens nordligaste huvudstad.

Vi startade med att åka upp på kullen där Perlan ligger. Det är en stor vattenreservoar och utsiktspunkt där man kan se ut över Reykjavik. Vattnet finns i de fyra benen.’ En restaurang också för den som är hungrig

120 000 invånare finns i stan och Hallgrimskyrkan står i centrum och visar stolt upp sig mot himlen.’

Det är lätt att ta sig fram för det finns inte så många gator att hålla reda på.

Ingen kan undgå att se var vattenposterna finns. Tryggt.

Isländskan är ett fornordiskt språk och många islänningar kan läsa våra gamla skrifter som vi inte begriper mycket av. När jag såg den här skylten utanför en klädbutik kunde jag faktiskt förstå en del ord!

Island är ju sagornas ö och jag blev inte ett dugg förvånad när vi mötte herr och fru Troll på vår promenad.

Det är otroligt vackert och det behövs som plåster på såren eftersom det är otroligt dyrt här. Vi slog på stort och beställde en våffla med grädde och sylt. Kostnad i svenska kronor 125 kronor för en person. Det gäller att hålla i plånboken.

Här cyklar man inte eftersom det är en gågata. Shopping gälller och man behöver inga som helst lösa pengar. Man tar kreditkort precis överallt. Man behöver inte växla innan man åker till Island, bara man har ett kort.

Ett extra glädjeämne på den här resan är att det dessutom är en liten bloggträff. Marresmams är också med!

Jättekul!