Res med mig genom livet

Alla nationer är här….

Äntligen är Gothia Cup igång och matcherna pågår för fullt över hela stan.

Vi gick till Kviberg och vi var inte ensamma. Det är ett gammalt militärområde som har blivit en gigantisk idrottsanläggning. Det finns 25 fotbollsplaner plus en inomhus. Då är det bara fotbollen. Många fler idrotter får plats på området. Vädergudarna har visat sig på ett strålande humör hittills.

Vi brukar alltid fastna en stund och titta på lagen som spelar i Kim Källströms Trophy.

Kim Källströms Trophy är en turnering som spelas av ungdomar som har någon form av funktionsnedsättning. Där visas glädje och sorg på ett sätt som är äkta rakt igenom.

Initiativet och förverkligandet av en turnering som den här, visar att Kim har ett stort hjärta som sitter på rätta stället.  Hatten av för honom. Han kommer dessutom själv varje år och hälsar på deltagarna en av dagarna.

En liten läktare finns också på plats framför en av planerna.

Det är energikrävande att vara ambulerande publik så lite påfyllning ville vi ha. Det blev en aning mycket, men glass är halt så alltihop slank ner!

Människor från många länder går sida vid sida. Jag tycker att detta är en fantastisk bild som visar hur det borde vara ute i världen.

Sida vid sida, tillsammans!

Vi sladdade in i  inomhushallen, men vi vände snart och gick ut igen. Det är ju sommar ute.

Lite taktiksnack före match. Flaggan är italiensk så jag utgår ifrån att det var ett italienskt lag som snart skulle ut på planen.

Ensam och övergiven. det finns viktigare saker än en cykel i dessa dagar. ”Husse” eller ”Matte” hämtade den säkert efter någon match.

Cupen går vidare och vi ska in till Heden (huvudarenan)  mitt i Göteborg och kolla läget där.