Res med mig genom livet

Brändaholm, en idyll

När vi gick vår karlskronapromenad (se föregående inlägg) såg vi ett koloniområde tvärs över viken från Saltö.

Vi hade hört talas om Brändaholm. Det är dessutom känt ute i världen på vykort och annat. Vi skulle ändå ta ”svängen” om Dragsö så vi ville ta en titt där också.

Läget kan inte vara bättre. På en udde mitt i Karlskrona ligger detta koloniområde. 45 röda stugor ligger här och enligt ”lagen” ska det vara rött. Vi såg faktiskt en stuga som fuskade. Fyyy!

Tja det var ju bara att gå dit om vi var intresserade. Det är inte utan att man skulle vilja ha en av dom där små stugorna, max 32 m2.

Det är så vackert och välskött vid varenda stuga.

Det började med ett svartbygge på 1920-talet, men blev senare Brändaholms koloniområde efter en uppgörelse med Karlskorna kommun.

Om du är sugen på att köpa ett hus här, så är steg 1. att mantalsskriva sig i Karlskrona. Där faller det säkert för dom flesta från andra kommuner.

Utsikten från toppen på udden är fantastisk mot Karlskrona. Får man hemlängtan är det bara att spana in stan.

Steg 2. Om man vill köpa en stuga här är att utrusta sig med ett tålamod, modell stort! Det är ytterst sällan ett hus kommer ut på marknaden eftersom stugorna för det mesta ärvs och går inom familjen.

Steg 3. Se till att du har en tjock plånbok. Du lär få punga ut med 1.6 miljoner eller mer. det är trendigt att äga en stuga här.

För min del räcker det med att ströva omkring här och njuta av lugnet och känna hur allt det vackra lägger sig som balsam i själen.

Om du kommer till Karlskrona får du inte missa det här!!