Res med mig genom livet

Trädgårdsföreningen är en genväg genom stan

Jag hade ett ärende in till stan och utgick från Centralstationen. Jag skulle till Avenyn. Vädret var fint så spårvagn var inte aktuellt. Istället tog jag vägen genom Trädgårdsföreningen, en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker.

Ingången ligger nästan mitt emot centralstationen över vallgraven lite till vänster. Parken är ett byggnadsminne sedan 1992. Inträdet är gratis, vilket innebär att Trädgårdsföreningen är till för alla.

Det finns platser lite överallt där man kan sitta och njuta av det man ser. Rosencaféet är en perfekt plats för lunch när det är fint väder. Då sitter man naturligtvis ute. Visst finns det platser inne också, men då ser man ju inte allt det vackra!

Det märks att hösten har börjat sitt intåg när man ser att rosorna snart har gjort sitt för i år! När allt blommar som mest i Rosariet är det 1200 olika sorters rosor som tävlar i att visa upp sig. Du som vill uppleva rosornas fulla prakt bör komma dit i juli! Det är en av Norra Europas  främsta rosenträdgårdar. Bara så ni vet.

Höstblommorna gör allt för att visa upp sig nu!

Jag passerar Direktörsvillan på min väg genom parken. Där bodde trädgårdsmästarna med sina familjer. Villan stod färdig 1847. Idag är det kontor och föreningsverksamhet här.

Hela parken är verkligen en oas. Välskött och inbjudande.

Barnen är också välkomna och har en fin lekplats till sitt förfogande. Det är alltid mycket folk där.  För familjer som bor mitt i Göteborg är det toppen att komma hit. Stora ytor och dessutom en massa lekredskap.

Man kommer ut ur parken mitt emot Stora Teatern med Bältespännarparken framför.

Det finns mycket mer i Trädgårdsföreningen. Detta är bara ett smakprov. Jag återkommer vid ett senare tillfälle med inlägg därifrån!