Res med mig genom livet

Belöningen – Papayasallad

Jag tillhör den sortens människor som behöver både morot och piska om jag ska få igång mig själv.  Dvs se till att jag får den motion jag behöver. Målet är att ta minst en långpromenad varje dag. Det är steg 1. Steg 2. kommer i ett annat inlägg.

En timmas promenad på stranden, helst varje dag. Här Chackpongstranden.

Ett  nytt ställe har poppat upp alldeles intill Phupathara, ett lägenhetskomplex. Ett ställe till att testa. Någon tyckte att maten är god där.

Party på Hotel Marriott. Inget för oss.

Fullt ös med bad och ett band som spelade heta rytmer. Vi var inte bjudna, så vi vände tillbaka.

Till vår belöning. En härlig papayasallad. Riven papaya, rivna morötter och rödkål. Cashewnötter, räkor, vitlök och en mumsig sky. Nyttigt och gott!

Så här växer papayan. Christoffer Columbus kallade den Frukten från Änglarna. ”Papaya är en utsökt frukt som har blivit berömd för sina många hälsoegenskaper, tack vare dess innehåll av fibrer, kalcium, fosfor, järn, papain, tiamin, niacin och vitaminer

När jag köper papaya, brukar jag skrapa bort kärnorna som sitter inuti. Det är tydligen det dummaste man kan göra. Typiskt mig.  Några kärnor om dagen ska vara bra!

 De flesta som äter papaya tar dock bort dess frön, utan att veta att även dessa kan ätas och har stora fördelar för hälsan. 

Jaha då har jag lärt mig något nytt idag också!