Res med mig genom livet

Marknad i Ban Phe

Vi åkte in till Ban Phe för att gå på marknaden där. Jag är närmast allergisk mot marknader, men vad gör man inte för nära och kära?

Vi var nästan bara intresserade av att gå på matavdelningen så vi startade ut bland de gröna grönsakerna.

Durian till försäljning. Deras högsäsong brukar vara i mars om jag inte minns fel. Durian kallas för frukternas konung eller stinkfrukt. Har en stark doft och är därmed förbjuden i kollektivtrafik, på flygplan och många hotell. Jag har smakat den en gång. Det räcker för mig. Rutten mögelost vill jag inte ha mer i min mun.  Alkohol och durian går inte ihop alls. Det kan utlösa livsfarliga reaktioner i kroppen sägs det.

Mat är färgrikt i det här landet. Många sorters grönsaker och kryddor ger färg åt maten.

Jaha, åt vilket håll går vi nu då??

Dom här grodorna har gjort sitt sista kväkande…..

Pannkakssugen? Javisst!!!

En kattpannkaka blir bra! God var den också enligt expertisen.

Små prinsessor går också på  marknader!  Så fin!

Jag avslutar det här inlägget med att önska alla mina läsare en riktigt

                     GOD JUL