Res med mig genom livet

Strandhäng på Kims Beach

Ibland är det skönt att göra ingenting, åka ner till stranden och vara nära vattnet. Ett dopp ingår naturligtvis i det varma vattnet.

Vi åker oftast till Kims, fast det finns några ställen till som vi besöker då och då. Nya One Beach som efter några månader har blivit en magnet för soldyrkare, Någon gång Three Tree Beach, även det nytt. Ao Kai är också en favorit, men Kim är nummer ett för oss!

Utsikt från en solsäng. Blått och gult känns bekant. Det är inte alls för att fjäska med svenskarna. Snarare står det gula för kungen och det blå för Drottning Sirikit.  Alla veckodagar har en färg i Thailand. Måndag gul, tisdag rosa, onsdag grön, torsdag orange, fredag blå, lördag lila, söndag röd. Kungen är alltså född på en måndag och Drottning Sirikit är född på en fredag. Själv är jag en rosa person. Vad är du?

Det går inte att slöa på en solsäng för länge utan en promenad längs stranden är både skön och nyttig.

En urtidsmänniska har gått här. Dvs  jag. Generna sitter där dom sitter sedan årtusenden tillbaka. Lite häftigt!

Kilometer efter kilometer kan man gå om man vill. Jag nöjer mig med en kortare sträcka.

När jag kom tillbaka stod frestaren där i form av pannkaksmannen. Den här gången stod jag emot.

En rispannkaka med banan är mums, men lite väl fet kanske!

Lite nöjd med mig själv var jag när jag gick upp och åt stekta räkor med vitlök plus ris istället för att falla i kaloriernas gap!