Res med mig genom livet

Vad är det med tupparna?

Jag tänker inte närmast på det hesa elände som väcker oss varje morgon vid halvfemsnåret (jag kan somna om) med sitt kraxande kuckeliku. Utan alla andra tuppar som finns nästan överallt. Jag undrar vilken status dom har i det thailändska samhället och vad det betyder/innebär.

Ofta står dom på vakt utanför en butik  och håller utkik på kunderna.

Livs levande sittande på en gren. Jag tycker den är vacker.

Dom här vaktar ett monument inne på ett tempelområde.

Några står högre i rang och är dekorerade. Jag inser att tuppen har en status i det thailändska samhället, men förstår inte vad den ska symbolisera. Ingen vet som jag har frågat.

Sitter på en piedestal vid ett staket runt ett monument och ser viktig ut.

Vilken betydelse har alla tuppar???