Res med mig genom livet

Knivar, mera knivar

Vad är knivlagen värd?

Varje dag läser man i tidningarna om folk som har blivit knivskurna och vetskapen om att knivar nästan är en del av klädseln, för vissa personer när man går ut, skrämmer mig faktiskt. Man kan ju inte se på folk om dom bär kniv eller inte.

Standardfrasen när dom får frågan om varför dom bär kniv är: Jag måste ju kunna försvara mig om det händer något!

Vad i helvete är det som händer? Knivar är tydligen nåt man stoppar på sig när man går ut, om utifall att. Man tvekar inte heller att använda dom, när man ilsknar till.  Så förbannat onödigt , så tragiskt, för att inte tala om vad sjukvården kostar och  skattepengarna behövs till andra saker än resultat av knivslagsmål.

Satans knivar

Jag använder kniv när jag skär mat och bröd och när jag ska beskära en blomma!

Varenda vecka blir folk knivskurna i det här landet, mer eller mindre allvarligt! Jag blir så ilsken när jag tänker på att dom här knivskurna patienterna ofta går före gamla och sjuka på akutintagen. Sjukvården har det tufft nog som det är, utan att behöva ta hand om helt onödiga skador också.

Tänk, vilket slöseri med resurser, som kunde använts till annat!

Vi har faktiskt en knivlag i der här landet! Varför har den ingen effekt?

Lag (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som ”är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa” på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. ”Springstiletter eller springknivar” får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse. (Wikipedia)