Res med mig genom livet

Det fuskas så in i Norden

Det verkar vara en sport i att fuska och lura till sig fördelar.

  • Fusket utbreder sig i högskolorna och det oroar, så det kommer framöver att kollas lite extra på enskilda arbeten, vilket är onödigt jobb om folk lät bli att visa sig bättre än dom är.  Det kan ju inte vara roligt att få ett jobb man sedan inte klarar av för att man har varit för lat eller inte räckt till, utan tagit till annat för att få en examen. Tråkigt när det blir så. DN
  •  Bluffakturor ökar och det är lite värre. Det drabbar alltid någon enskild och det kan vara svårt att komma ur en knivig situation. Det gäller för privatpersonar och företag att ha järnkoll på vad som ska betalas och inte. BT  GP   SvD
  • Finnarnas hissar är i dåligt  skick trots EU krav. 80% av hissarna klarar inte dom kraven. Hissarna är för gamla och har inte bytts ut än. Jag har en känsla av att det är likadant i Sverige på sina håll och det är företag och kommuner som är ansvariga för att deras hissar uppfyller alla säkerhetskrav.  SvD  GP
  • Annika Östberg missbrukade heroin i fängelset, hur det nu gick till. Hon missbrukade i fyra år inom fängelsets murar. Det mest avancerade fusket kan jag tänka mig. Det är väl inte helt riskfritt att injicera i ett fängelse med vakter överallt, eller såg man genom fingrarna och hur fick hon tag på drogen? Expressen  SvD