Res med mig genom livet

Ruth i Virginia har svarat

Jag fick svar från Ruth och nu väntar dom på Orkanen Irene. Hoppas den tar en vändning ut i Atlanten….

För er som undrar hur Ruth har det efter jordbävingen därborta kommer hennes svar här:

Tack för era tankar! Allt är OK här. Jag bor ca 14 mil fr epicentrum och ca 4 mil fr Washington. Det var strax före kl 2 e.m. – tittade på TV då jag hörde nåt som lät som en storm och sen rörde sej allting. Det varade nog omkr 50 sekunder el. så. För en mindre quake är det ganska länge. En del småsaker föll av en hylla men annars ingenting. El och telefon funkade.

För mej, som bott i närheten av San Andreas fault i N. Kalifornien i 20 år, var det inte skrämmande. Vi hade små tremors då och då, nåra sekunder bara, och man tänkte aldrig på det. Men att ha jordbävning HÄR, det är verkligen ovanligt. National Cathedral i Wash. skadades. Lincoln Memorial har stora sprickor, så blir stängt, liksom många av de andra monumenten. Alla skolbyggnader måste kollas, givetvis.

Enda gången jag varit riktigt rädd, var när vi bodde på ett hotell i Anchorage, Alaska 1973, Vi var på 12e våningen. Mitt i natten började hela byggnaden gunga och nån idiot sprang ute i korridoren och skrek Earthquake, earthquake. Tur nog blev det ingen panik och svängningarna slutade.
Men nog kände man sej väldigt liten.

Och nu väntar vi hit Hurricane Irene, som är på väg från Karibiska
sjön/havet!

Ruth vi håller tummarna så att stormen klingar av och tar en annan riktning.