Res med mig genom livet

Vad innebär detta?

De svenska journalisterna  Martin Schibbye och Johan Persson döms skyldiga på alla punkter och i värsta fall väntar ett långt straff i Etiopiskt fängelse. De döms både för terrorbrott och illegal inresa i landet.

Vi har blivit vana vid att få rapporter från alla världens hörn när det har hänt något. Journalister står i främsta ledet i alla väder och i olika situationer, många gånger med fara för eget liv och rapporterar till omvärlden vad som händer.

Jag utgår i från att dessa modiga män och kvinnor inte alltid har tagit sig in i alla länder helt legalt och smugglat ut material, så att omvärlden får veta vad som pågår. Nu ställs detta på sin spets och är det värt priset med ett långt fängelsestraff för att  eventuellt kunna rapportera till omvärlden?

Kommer journalister nu att tänka sig för mer än en gång innan dom åker till oroshärdar och  rapportera  från vissa länder?