Res med mig genom livet

Zanzibar del.2.

Vi fortsätter att kika lite på Zanzibar, som tillhör Tanzania och är en ö i indiska oceanen. Tanzania är för övrigt ett konstruerat namn som gjordes när gränserna ritades om. TAN kommer från Tanganyka ZAN från Zanzibar och har jag för mig IA international assocsiation.Lite kul att veta!

Det är en stor skillnad mellan ebb och flod på Zanzibar, så vi bestämde oss för att ta en pronemad ut på reven vid lågvatten. Några massajer hade kommit på samma idé.

Efter en stund vände vi oss om och såg vårt hotell på anstånd!

När vattnet drar sig tillbaka, hinner inte fiskar och andra djur med och blir kvar i små pölar. Här en sjöborre. Det är viktigt att ha skor på fötterna när man går ut på reven.

Lite skillnad på våra sjöstjärnor och dessa.

Massajerna slog följe med oss och dom berättade massor om sitt liv. Dom bodde vid Kilimanjaro i Tanzania och kom till Zanzibar på högsäsong för att sälja sina hantverk. Jag köpte massajskor av motorcykeldäck.

Odlingar av rödalger i havet, som skördas när det är lågvatten. Då utvinner man karragena som används till förtjockningsmedel i livs och läkemedel. Vi ser det som E407 eller E407a Det är kvinnornas jobb att skörda..

En odling på nära håll. Det bruna skördas och det gröna får mogna lite till.

Det finns massor av mat på revet och det gäller att hämta den innan högvattnet väller in.

Vi har sakta, men säkert tagit oss ända ut på revet. Mannen i båten har helst plötsligt lågvatten att jobba i och det blir lättare att hämta upp fisken. Nu gäller det att vända och gå tillbaka så vi slipper simma in!

Det kommer fler inlägg om Zanzibar och missade du det första inlägget kan du se det HÄR

OBS! Samtliga bilder är klickbara om ni vill se dom i större format!