Res med mig genom livet

Resepackning

När jag varit hemma ett tag, börjar det rycka i restarmen igen och jag börjar se mig omkring efter lämpliga resmål. Steg ett är att få gubben med i ”tänket” och det brukar inte vara så svårt. När vi har bestämt oss, tittar vi i plånboken och ligger där tillräckligt med slantar i botten på kistan så bokar vi.

För det mesta reser vi med flyg och där finns begränsningar av vikten, så det gäller att packa smart. Det är aldrig kul att ha packat fel och att de kläder man behöver ligger hemma i lådan eller hänger i en garderob där.

Vi rör oss mycket när vi är ute på det här viset, så bekväma och funktionella kläder är viktigt.

Bra skor och ibland heltäckande byxor och blus. Heltäckande? Ja, på vissa resmål finns det massor av myggor som kan ställa till det på många sätt.

Vi har upptäckt att långa byxor med dragkedja är suveränt så man kan fixa sig ett par shorts i ett nafs. Dom byxorna väger nästan ingenting heller.

Ryggsäck är ett måste, både som badväska och när vi är ute på andra saker. Exempelvis för att stoppa ner solskyddsmedel och vatten när det är varmt. Det är inte fel om kameran får plats också.

För det mesta är jag sen om nya kläder måste köpas och får ta det som finns, men jag inser mer och mer att jag kan använda nätet för att handla i god tid.

Då kan det vara lurigt med storlekarna, men en vän till mig har kommit på ett bra trick. Hon kollar först vad nätbutiken kan erbjuda, går sedan ut på stan, letar upp ”sin vara”, provar ut rätt storlek och går sedan hem och beställer i en e-butik. Varorna hämtar hon sedan ut på ett utlämningsställe och hon ler med hela ansiktet, för det brukar bli mycket billigare på det här viset!

När allt sedan är klart inför resan har jag upptäckt att väskorna alltid är mindre än jag trodde och jag måste sortera bort en del plagg!

Kan resväskor stå i förrådet och krympa?