Res med mig genom livet

Mode – vad är det?

Vi träffades en kväll några vänner och jag. Vi började diskutera kläder och dammode och vad som är modernt och vad som är ute.

Vi är så olika och naturligtvis var vi inte överens och egentligen ska man inte diskutera tycke och smak, men något ljushuvud kom på att vi skulle titta på nätet och diskutera utifrån det.

Det fanns några datorer att tillgå och snart var vi igång att fönstershoppa. Vi tittade lite extra på ett företag vi hittade, som hade samma namn som en av oss: Mona!

Vi undrade också över vad ordet MODE står för och då är wikipedia till god hjälp.

Så här är det:

”Mode, (latin: modus), betyder sättfasonrytmmåttgräns; något som är förenligt med tidens rytm och smak, alltså det som är modernt”

Jag tolkar det som att undertexten är: Välj vad du vill om du trivs i det och som du gillar! Det passar mig precis.  Jag har en viss tillvänjningssträcka och bär sällan det allra senaste modet. Efter ett tag vet jag  vad jag tycker om, så då är det dags att slå till med ett köp!

Det är härligt att inte styras av modetrender, utan att ha på mig det jag tycker om. Ett exempel är den sjal som en vän virkade. Den ligger runt min hals varje gång jag går ut, så mjuk, len och skön. Jag älskar den!

Nu är det så kallt att det är lager på lager som gäller och då är inte utseendet det viktigaste, fast om kläderna dessutom är snygga är det ett plus i kanten.

Tonårstiden är förbi, då det var viktigare att se fin ut än att  slippa frysa. Jag fryser inte i onödan nu för tiden.

Tiden går fort när man är tillsammans med vänner och till sist var vi överens om en sak. Var och en  klär sig som den vill. Det blir allra bäst så!

Det är inte helt rätt att slaviskt följa alla modegurus. Vi ser alla olika ut och ska inte stöpas i samma form. Det blir väldigt tråkigt då.