Res med mig genom livet

Sol eller snö?

Jag är egentligen en sommarmänniska och jag har inte varit på någon resa till snö och skidåkning på många år. Jag skulle väl bryta benen om jag gav mig ut i branta backar med skidor på fötterna.

När jag bläddrar i minnenas bank minns jag hur det var när jag bodde i Schweiz som ung. Skidor var inte mitt bästa redskap då heller, men jag var mycket ute och åkte luge (kälke) Jag låg på magen, styrde med händerna och fick upp farten rejält i backarna.

Jag borde nog vara idiotförklarad, för det gick nog fortare än om jag stått på skidor.

After ski är nog min grej. Det kan man faktiskt ha hela dagen, med olika aktiviteter medan folk kastar sig utför svart pist.

Det kittlar lite i magen att göra en resa ner till vintriga alper igen. Kanske inte till Schweiz utan till dom Italienska Alperna. Italien förknippar jag nog mest med god mat och underbart vacker natur, men flera av dom stora utförsåkarna kommer därifrån. Alberto Tomba bland annat, även om det var länge sedan han var i gång tillsammans med Ingemar Stenmark.

Det finns en del resebyråer som fixar resor dit och ett tips är att kika in till Snowtrex som har resor till hela alpvärlden.

Här kommer du till webbplatsen Snowtrex. Där finns mycket att titta på.

Fördelen med att åka till Alperna är att det är mycket längre dagar där än i Sverige fram till i april. Dagsljuset betyder så mycket och att slippa det kompakta mörkret här hemma kan vara värt en hel del.

Jag hade nog parkerat mig högt upp i backen på en  bänk eller liknande utmed en husvägg, tittat på folk och vänt ansiktet mot solen.

Rubriken på inlägget ”Sol eller snö” betyder inte att man måste välja. Det går ju faktiskt att få både sol och snö samtidigt om man vill!