Res med mig genom livet

Vardagsmat på bordet

Påsken är slut och allt godis och annan påskmat ligger i magen. Dags att gå ut och röra på sig och äta lite nyttigare.

Vill du leva lite längre är det fet fisk och sill som gäller. Omega3 med andra ord.  Två gånger i veckan med lax, makrill eller sill räcker gott. Det är aldrig för sent att börja så nu är det dags.

Vi äter fisk en gång i veckan, men jag tänker öka till två. Fisk är så gott – jag bor på västkusten och har tillgång till färsk fisk varje dag. Köp när det är extrapris och frys in det som inte går åt och gör en annan rätt lite senare!

Den late kanske köper färdiglagad fisk i olika rätter och då hissas varningsflagg. Det är inte alltid den fisk som står på förpackningen som hamnar i din mage! Det är inte bara inom kötthandeln som fusket breder ut sig! Du tror att det är torsk på tallriken, men det kan vara vit fisk av en mycket billigare sort! Det är dessutom svårare att upptäcka än köttfusk!

Laga fisken själv det är lätt och det går fort! Grillad lax är underbart!

lax_1021340c

 

Bilden lånad från SvD

DN    SR   SvD  SvD SvD