Res med mig genom livet

Bidrag som bidrag

Många unga i Norge väljer att inte arbeta, utan vill hellre ha bidrag till sin försörjning! I vårt grannland finns det jobb för den som vill.

Man tar helt enkelt ett friår och väljer då att leva helt eller delvis på bidrag, till mångas förfäran. Jag tycker absolut att någon form av motprestation är önskvärt om man väljer att leva på ”andras” pengar. Man ska inte få bidrag för att man väljer att stå utanför arbetsmarknaden!

Här i Sverige ser det annorlunda ut. Ungdomsarbetslösheten är hög och man måste ju ha pengar till mat, boende och kläder, vilket innebär att ett bidrag är på sin plats. Det är inte lätt att vara ung idag och vara utan jobb helt ofrivilligt!

DN

En annan form av bidrag får eleverna på Lundsbergs internatskola och andra riksinternat! Det är bidrag som måste bort helt och hållet.  Alla elever i Sverige ska ha och få lika stor skolpeng. Vill sedan föräldrar betala mer för att deras ungar ska utsättas för diverse tråkigheter, så gärna för mig! Jag är tacksam över att mina barn gick i en helt vanlig skola. Det är bara att hoppas att den nya styrelsen på Lundsberg har hårda nypor om eleverna kränker varandra.

Faktum kvarstår – inte en enda krona mer till Lundsbergare än övriga elever i Sverige! Skolpengen ska vara lika för alla oavsett i vilken skola man går!

SvD