Res med mig genom livet

Fototriss: Tema Smultronställe.

Fototriss firar 5 års jubileum och till temat Smultronstället är det kopplat en tävling, där man kan vinna 5000:- på ett presentkort hos Ving och ett bonuspris på 1000:-.

Mitt Smultronställe är inte New York  http://www.ving.se/usa/new-york, för jag har aldrig varit där!

Jag har många Smultronställen, men Marstrand är en ö som jag alltid kommer tillbaka till. Jag var där två gånger i veckan som gick, så jag har rykande färska bilder.

OBS! Bilderna är klickbara!

————————————————————————————————————————————————————-

När jag var barn bodde vi inte långt från Marstrand på somrarna och vi, mina föräldrar och jag, åkte alltid dit för att fylla på våra förråd när det gapade tomt i skåpen.  Mina föräldrar känns så närvarande när jag kommer dit och jag blir glad i magen av att vara där!

Båtarna, husen och havet är bland det finaste jag vet.

DSC_0585

Det är en speciell känsla att stå på kajen och se de olika båtarna, stora som små, komma genom Marstrands inlopp och kanske lägga till eller bara glida förbi.

DSC_0584

De vita husen i kustsamhällena  ligger tätt för att skydda varandra från väder och vind. För länge sedan brukade man inte  måla husen alls. När Falu rödfärg kom på 1700 talet målades husen röda och ännu senare i slutet på 1800 talet kom oljefärgen och den vita färgen (blyvitt och zinkvitt) och den fanns till  överkomliga priser.

DSC_0660

Sist, men inte minst havet, som är så skiftande från stund till stund! Ett upprört hav med vitt skum på vågtopparna (gäss) är mäktigt att se i full storm, när man står på klipporna och tittar ut över raseriet. Lika härligt är det att en kväll sitta på samma klippa och njuta av ett hav som ligger spegelblankt. Det är som balsam för trötta själar!

Det är min triss den här veckan och vill ni se fler trissar, kan ni göra det HÄR