Res med mig genom livet

Mera sol åt folket

Vi har haft en fantastisk sommar och solen har visat sig från sin bästa sida, men nu blir dagarna allt kortare och den livgivande solen blir till slut bara uppe i korta stunder. Ibland eller ganska ofta visar den sig inte alls!

Idag ligger locket på och himlen är alldeles grå och bara 10 grader.

D-vitaminerna som vi så väl behöver är svårt att få tillräckligt av under vinterhalvåret. Det finns visserligen i mat typ fet fisk ägg och kött, men det räcker inte, så livsmedelsverket höjer sin rekommendation!

Vi borde allihop uppe i den mörka nord packa oss ner till soligare breddgrader några månader varje år. Januari till mars exempelvis! Naturligtvis på försäkringskassans bekostnad. Det är ju friskvård!

Är det någon som hänger på? Eller tar ni hellre kosttillskott?

DSC_0752+

SvD     Skånskan  SR