Res med mig genom livet

Hotell eller vandrarhem?

Fototriss har den här veckan en tävling där man kan vinna övernattningar på ett vandrarhem i Stockholm.

Jag tittade lite närmare på hur billigt det är att bo på vandrarhem och hur dyrt det är på hotell i vår huvudstad.

Jag jämförde två nätter med ankomst 25 april 2014.

Vandrarhemmet:

Pris för två nätter och två personer 1480:- , om man vill ha lakan och handdukar tillkommer 65:- per person. Då blir kostnaden 1610:- för två personer. Ingen frukost ingår och man delar dusch och toalett  med andra gäster.

Hotellet:

Priset blir för samma tid 1782 :- om man betalar direkt för det trestjärniga hotell jag har tittat på. Betala senare och då blir priset 1980:-. Frukost, lakan, handdukar ingår och dusch + toalett finns på rummet. TV finns också på rummet.

Om jag skulle åka till Stockholm det datum jag sökte på väljer jag att bo på hotell. Inget snack om den saken!

Vandrarhemmet ligger i Gamla Stan och hotellet ligger på Södermalm ca 20 minuters promenad från Gamla Stan.

Vad hade du valt?

DSCN2074