Res med mig genom livet

Knäckemacka med på resan?

Jag fick följa med mina föräldrar till Playa del Arenal, Mallorca 1957 när charterresorna låg i sin vagga.

Vi bodde på ett litet familjehotell och den fanns en svensk till förutom oss som gäst där.

Han var lite missnöjd med frukosten en morgon. Det fanns inte havregrynsgröt, sill och knäckebröd på bordet. Han hade inte en aning om att frukosten inte såg likadan ut över hela världen. Han blev så arg och besviken att han slog sönder delar av matsalen. Billig sprit hade nog också sin del i utbrottet.

Tiderna hos många svenskar har inte förändrats sedan dess, men man kan ju behärska sig.

Resväskorna som packas i den mörka nord innehåller ofta, knäckebröd, sill, kalles kaviar  ”svenskt” kaffe ( var i Sverige växer det?) och annat som man tror att man inte kan leva utan.

Varför åker man till andra kulturer om man måste ha halva Sverige med sig?

Jag packar aldrig något i matväg, utan njuter av vad landet jag besöker har att erbjuda!  Det är dessutom mycket billigare så!

Exotiska smaker smeker min gom och tänk vad mycket jag skulle missa  om jag var mätt på svensk ost, Kalles kaviar och annat som plockats upp ur resväskan. Dessutom smakar det svenska så gott när jag kommer hem!

Jag använder mina fria kilon på flyget till helt andra saker än mat!

[portfolio_slideshow]
Våga upptäcka världen!