Res med mig genom livet

Nu och då?

Jag tillhör kategorin ”folk som spelade bingo för 100 år  sedan”  och jag trodde helt ärligt att det bara fanns Lotta på Liseberg och i viss mån Bingolotto i TV kvar. Jag fick en del kommentarer och frågor på en buss upp till Oslo och jag kunde  se en viss förvåning från de bättre insatta  när jag svarade att Bingo är väl utdött för länge sedan.

Jag googlade och gjorde lite research.  Det ska man göra om man skriver om något, har jag hört. Viktigt!

Du kan göra din egen research och läsa mer på bingoportalen om du vill.

Resultatet blev att 57  orter i Sverige har en eller fler bingohallar! Jag trodde inte att det fanns underlag för det!  Sommartid flyttas spelet ut på flera platser och då får man tuta hem sin vinst. Bilbingo alltså.

Förr vann man lite småkrafs. Det var på den tiden som man satt runt ett bord och la markeringar på brickor. Nu verkar det som att man kan vinna en del pengar.

Det finns tydligen en hall inte så långt i från där jag bor, så jag kanske skulle knalla dit och bilda mig en egen uppfattning om hur dagens  spel går till.

Sitter man som vi gjorde förr, runt ett bord och någon drog en kula med helst rätt  siffra på.  Siffrorna  ropades sedan ut med hög röst.

Nja, jag tror att det har hänt en hel del på alla år. Jag hoppas att det är rökfritt på sådana ställen, annars kan dom glömma mig.

Man kan ju spela bingo online också, men det blir nog ensamt och inte så socialt.

Man kan ju prova Stardust istället för bingo om man vill, men just nu är det en otroligt fin vår. Det är varmt och skönt och det är inte läge för att gå in och sätta mig. Tids nog kommer kylan och mörkret.