Res med mig genom livet

Tack, säger tjuven!

Semestrarna har börjat och många bostäder står tomma när folk är bortresta.

DSC_0892

Vi såg massor av fönster som hade nerdragna persienner överallt när vi var ute tidigare idag!  Tänk så bra att bjuda in tjuvarna med signalerna: ”Vi är bortresta. Allt är nerdraget överallt, så det syns inte om ni är inne hos oss! Välkomna in!”

Jag gör precis tvärtom. Det ser precis ut som vanligt. Ingenting ändras och i vårt uterum är det full insyn. Om våra grannar skulle se att persiennerna är nerdragna och uterummets gardiner är fördragna om vi är bortresta – är det bara att ringa 112, för då är det objudna gäster inne i vår bostad!

Jag vet att golv och textilier bleks i solljus, men hellre det än att en inbrottstjuv rör runt i mina saker!

Hur gör du när du lämnar ditt hem?