Res med mig genom livet

Är du med i facket?

Jag har ofta fått frågan: Vad gör facket egentligen? Jag fick så dålig lön sist.

Många tror att det bara handlar om lön, lönen är oerhört viktig, men inget kunde vara mer fel.

De olika facken ska arbeta för sina medlemmar och deras arbetsvillkor. Det är arbetsrätt, arbetsmiljö och alla andra frågor som hör arbetsmarknaden till. Det är vid förhandlingar med arbetsgivarorganisationer, som man kan driva frågor av det slaget framåt.

Det är viktigt att ha kollektivavtal

Har man då en stark organisation i ryggen dvs många medlemmar, har man större chans att driva igenom sina frågor.

Ett fackföreningsmedlemskap blir inte sämre av att det  ingår massor av mervärde. Det varierar lite , men försäkringar ingår ofta  i olika fackförbund. Hemförsäkring där reseförsäkring ingår. Jag tar exempelvis aldrig en reseförsäkring när jag ger mig ut på äventyr. Tack vare mitt förbund. Hur är det med ditt?

Jag vet att kommunal har en fritidsförsäkring som ingår i medlemskapet.

Några fackförbund har  förmånliga medlemslån osv.

Studenter har möjlighet att vara med i ett fackförbund gratis!

Du har dessutom möjlighet att få hjälp av ombudsmän och jurister vid tvist med din arbetsgivare och om du blir arbetslös finns det en inkomstförsäkring där man kan ha rätt till 80% av lönen en tid.

Jag tycker att det är konstigt att folk vågar stå utanför ett fackligt medlemskap, när man läser vad man får för avgiften.

Du som står utanför Gå med i facket!

Du får otroligt mycket för pengarna. Klicka dig in på det fackförbund inom det verksamhetsområde du tillhör och läs om vilka medlemsförmåner du skulle få om du går med!

Vågar du vara utanför?