Res med mig genom livet

God morgon alla pappor…

. .och alla andra förstås.

Det är söndag, lite mulet och 8 plusgrader ute. Solen håller faktiskt på att tränga  genom molnen nu.. Det är inte vilken söndag som helst, utan Fars Dag som alltid infaller andra söndagen i november här i Sverige.

Jag tycker att det verkar som att det är högtiden som kom av sig. Är det lika vanligt nu för tiden att fira pappa i alla familjer? Vi slänger ur oss ett grattis och en kram, så är det gjort liksom.

Jag minns när jag var barn, då sålde väl butikerna slut på alla slipsar som fanns oavsett om dom var fina eller inte!  Kalsonger och strumpor gick väl också åt som smör i solsken.

Det blev i alla fall ett paket med snöre så att far i huset kunde se både förvånad och glad ut när han öppnade det. Kaffe på sängen hörde väl också till.

Vi brukade rita teckningar i skolan till Fars Dag. Jag undrar om man inte har slutat med det för länge sedan!

Det var inte likadant i alla hus förstås. En pappa som vi känner  är med huvudet under en motorhuv så fort han hinner. Det är gamla renoveringsbilar som gäller och efter ett tag är dom fräscha igen och ser nästan nya ut. Han har alltid önskat något till bilen så fort det har funnits en möjlighet till presenter. Numera klickar dom hem reservdelar på nätet. Klicka HÄR så  kan du se vad som finns för en bilnörd. Vi har en nyare bil och vi varken orkar, kan eller vill fixa med den om något skulle strula.

Vi tar det lugnt idag och hoppas på uppehåll för vi hade tänkt att ha en skön dag i skogen och sedan åker vi med vår bil till barn och barnbarn av en helt annan anledning än Fars Dag.

Dagen går alltså i lugnets tecken!

Hur gör ni? Firar ni fortfarande Fars Dag med pompa och ståt? Eller ni kanske till och med har missat vilken dag det är idag?

Man kan ju alltid slå en signal och visa att man tänker på sin gamle pappa!